«

Mar
10

Bangkok revisited

Leta 2002 sva z Ireno pičila na najin prvi overseas trip na Novo Zelandijo in na poti tja napravila pit-stop v Bangkoku, kjer sva preživela pet dni. Tistih pet dni nama je bilo seveda noro fascinantnih, hkrati pa tudi iber napornih. Kulturni in klimatski šok je bil totalen. Vlage in vročine sploh nisva mogla prenašati, hrup, smrad ter gneča z ulice so bili pošteno zastrašujoči, tajske hrane se pa nisva upala niti dotaknit. Res hecn. Živo se spomniva tistih dni – kako sva bila pretirano previdna na vsakem koraku, kako sva se pogosto zatekala v templje, ker nama je bilo na mestnih ulicah čist tumač, kako sva jedla praktično samo zahodnjaško hrano (zajtrk v hotelu, McDonalds, hrana iz štacune), ipd. Skratka, za naju čisto drugi svet.

Tokratni vtisi so bili povsem drugačni. Po približno enem letu potovanja po Jugovzhodni Aziji se je Bangkok izkazal za eno izmed najbolj civiliziranih mest, ki sva jih obiskala, heh. Veliko modernega in urejenega (visoke fancy stolpnice, veliki šoping centri, megalomanski skytrain, itd.), med mladimi vidiš pravi razcvet hipster kulture, medtem ko pravi vsi, staro in mladi, drkajo svoje pametne telefončke ali tablice. Tajska je definitivno ena najbolj razvitih držav te regije, Bangkok pa njen poslovni hub.

Mesto sva v tem času obiskala kar nekajkrat. Prvič na poti iz Kambodže, ko sva na Tajskem preživela dobra dva tedna in si morala v mestu urediti vize in let za Burmo. Drugič na poti nazaj iz Burme, ko sva se z Ireno za kratek čas razšla (Igor je pičil na 10 dni vipassane severno od Bangkoka, Irena pa jug na enega izmed otokov na jogo). In tretjič, ko sva se v Bangkoku dobila z najinimi mamami, preden smo skupaj odharali v Malezijo (o tem v enem izmed poznejših postov) na dvotedenski backpacking trip.

Vtisi so bili zdaj torej povsem drugačni, gotovo na račun najinih popotniških izkušenj, obogatenih z večjo samozavestjo, odprtostjo in pustolovskim duhom. Z orientacijo nisva imela popolnoma nobenih problemov, nobene nervoze, predsodkov, ništa. Brez posebnih težav sva na dan najinega prvega povratka v eni izmed bolj umirjenih ulic našla krasno sobo za spodobno ceno, po cele dneve sva veselo bluzila po mestu in ga raziskovala, kar se tajske hrane tiče pa samo toliko… yumeeeee!
Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>