«

»

Jul
14

Kiwi Sounds part 1: Salmonella Dub

Salmonella Dub so eden prvih novozelandskih bandov, ki sva jih uspela spoznat, potem ko nama je Andrew pred devetimi leti v roke stisnil njihov, takrat aktualni CD z naslovom Inside The Dubplates. So tudi eden prvih bandov, ki so sicer na Novi Zelandiji popularizirali neke vrste moderen »pacifiški« reggae/dub, in po njih so se kasneje zgledovale številne druge sorodne NZ skupine, kot npr. Fat Freddy’s Drop.

Salmonella Dub (photo borrowed from www.listal.com/salmonella-dub)

So pa za razliko od večine NZ bandov iz tega piskra, ki prisegajo na preizkušene reggae rife in ritme, Salmonella Dub svojo glasbo vedno gnali naprej v bolj underground vode in vanjo inkorporirali tudi hitrejše breakbeat in drum’n’bass ritme. Inside The Dubplates zaradi čustvenih razlogov verjetno ostaja najina najljubša Salmonella Dub plata, čeprav so tudi poznejši albumi, kot sta Heal Me in One Drop East, vsi po vrsti dost hudi.

Če bo vse po sreči, jih v začetku januarja ujameva na koncertu v Nelsonu…


Uvodni komad Longtime z albuma One Drop East.
Posnetki kažejo Novo Zelandijo, kaj pa drugega… :)

Še komad The Bromley East Rollers z albuma Inside The Dubplates

Več na… http://salmonelladub.com/.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>